top of page

KORUJEN PUHDISTUS

KORUJEN HUOLTO

Koruista hyvää huolta pitämällä, ne kestävät käyttöä läpi elämän.

Koruja käyttäessä on hyvää huomoida, että korut eivät nauti kemikaaleista, hiestä ihollasi urheillessa ja voivat vaurioitua näistä. Suihku, sauna ja merivesi voivat myös vahingoittaa korujasi.

Koruja ei tulisi käyttää tilanteissa, joissa ne voivat saada iskuja, vääntyä tai naarmuuntua.

HOPEAKORUT

Hopeakorut valmistetaan nikkelittömästä 925 kierrätetystä hopeasta. Hopean tummuminen on tyypillistä hopealle. Hopeakorut voidaan puhdistaa nestemäisellä hopeanpuhdistusaineella tai liinalla.

Puhdistan valmistamiani koruja veloituksetta ja ohjeistan myös mielelläni kotona tapahtuvaan korujen puhdistukseen.

KULTAKORUT

Kultakorut valmistetaan 14K tai 18K kierrätetystä kullasta. Kultakoruja voidaan puhdistaa niille tarkoitetuilla puhdistusaineilla tai liinoilla. Parhaiten kultakorut puhdistuvat lämpimällä fairyvedellä ja pehmoisella hammasharjalla hellästi harjaamalla.

Jalokivi ja timanttikoruja olisi hyvä käyttää parin vuoden välein sepällä tarkastuksessa, jotta voidaan varmistaa, että kaikki kivet ja istutukset ovat kunnossa.

Otan mielelläni huoltoon valmistamiani koruja ja huollon jälkeen korut ovat kuin uusia.

HELMIKORUT

Helmikorut tulee pukea päälle viimeisenä ja ottaa pois ensimmäisenä. Helmet vaurioituvat kemikaaleista kuten hiuslakasta ja hajuvedestä. Käytön jälkeen helmet olisi hyvä pyyhkiä pehmeällä liinalla ja säilyttää pehmeässä rasiassa tai pussukassa erillään muista koruista.

 Helmikorujen huolto ja puhdistus on hyvä hoidattaa kultasepällä, ettei itse vaurioita herkkää helmen pintaa.

bottom of page